29 maj 2016
14:45

Jitex U

Referat: Hovås-Billdal IF - Jitex U

Idag kom sommaren på allvar och det var riktigt varmt på Hovås Billdal Arena där hemmalaget HBIF tog emot oss. Matchen var lite av en 6-poängsmatch där vi kunde haka på toppen av serien eller stanna kvar i mitten och lite det samma gällde för HBIF. Med identiska resultat mot Torslanda o Häcken såg vi fram emot en jämn och sännande match.
Lite förvarning hade vi fått av våra Akademikompisar som mötte HBIF i div 4 senior för ca en vecka sedan och att hemmalaget satte hög press på oss direkt var ingen direkt överraskning. Dock har vi svårt att spela oss ur pressen och vi får ganska snabbt på oss många hörnor som det dock aldrig blir riktigt farligt på i första halvlek.
Sakta men säkert flyttar vi fram positionerna och får till lite spel, dock inte alls som vi är vana vid utan det är mer långa bollar idag och mycket kamp från båda lagen. HBIF dropparbollar mot vårt centrala försvar när de får bollen och fyller på med forwards och någon mittfältare, Vi försöker variera oss med centrala uppspel och spel på kanterna men vi kommer inte riktigt nära förrän efter ca 20 min då vår C-forward bryter sig loss, rundar målvakten och skall lägga in bollen träffar istället ribban klockrent. Ett ledmingsmål där kanske inte varit helt rättvist men skönt.
Ju längre halvleken går desto mer tar vi över och HBIF-pressen mattas något i värmen även om de oroar emellanåt. 0-0 står sig halvleken ut och det är ett rättvist resultat så långt även om vi har någon riktigt bra hörna där nicken dock smiter utanför målramen.
I andra fortsätter vi som i första, men vi har sagt att vi skall lägga bollen lite mer på yta på våra forwards och det gör vid några tillfällen, så pass bra att vi kan komma loss från vänsterkanten och vår för dagen inlånade F01'a kommer helt fri med målvakten och gör inget misstag, 0-1 ledning och lite arbetsro.
Matchen böljar fram och tillbaka, även om hemmalagets långa bolar oroar är vi stabila i försvaret och reder ut de mesta situationerna. Vi lyckas spela oss fram bättre centralt i andra och hittar några bra instick eller genombrott där dock skotten går alldeles utanför. Där hade vi några chanser att stänga matchen med ytterligare ett mål.
Istället kommer HBIF igen sista 10-15 och sätter hård press på oss, värmen har tagit ut sin rätt och vi är trötta och det blir några farliga hörnor för hemmalaget men efter några spännande avslutande minutrar där vi lyckas hålla undan så vinner vi till slut med 1-0.
Idag var det inget skönspel men det krävs ju två för att dansa tango som bekant och vi faller in lite i samma spelsätt som hemmalaget. Dock tycker jag att vi försöker spela oss ur sitationerna när vi kan i andra halvlek och vi har ltie bättre samspel på mitten. Men det är även viktigt att kunna vinna sådana här jämna och täta matcher även på vilja.
Bra kämpat och bra inställning idag tjejer, nu laddar vi om under veckan för nästa hemmamatch mot Blåvitt på nationaldagen!